• Lex van Lieshout

Moeder staakt verzet tegen uitzetting Howick en Lili

AMERSFOORT (ANP) De moeder van Howick en Lili heeft haar verzet opgegeven. Ze werkt vanuit Armenië mee om ervoor te zorgen dat haar kinderen een goede plek krijgen. De uitzetting van de kinderen, naar verwachting zaterdag, gaat door, meldt RTL nieuws.

Eerder weigerde moeder Armina, die sinds de zomer in Armenië woont, alle hulp. Maar dat is nu veranderd, laat voogdij-instelling Nidos weten. ,,We zijn nu bij Armina in Jerevan om te kijken waar de kinderen kunnen gaan wonen", laat een woordvoerder weten.

Of Howick en Lili naar een tijdelijke opvang gaan, of bij de moeder zelf gaan wonen is nog niet duidelijk.

Voogdij-instelling Nidos bekijkt momenteel samen met de moeder van Howick en Lili of er in Armenië goede huisvesting te regelen is. 

De moeder van de twee kinderen, die al eerder naar Armenië was uitgezet, heeft nog altijd haar hoop gevestigd op de Nederlandse politiek, meldt haar advocaat. ,,Ze blijft hopen op een oplossing van de Tweede Kamer."

Lili (12) en Howick (13) zijn nu nog in Nederland. Ze hebben enkele dagen ondergedoken gezeten maar waren maandag weer terecht. Voogdij-instelling Nidos ontfermt zich over ze. Die instelling was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Nidos is een onafhankelijke (gezins-)voogdij-instelling die de voogdijtaak uitvoert voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen.