• Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort

Moeders en kinderen rennen door Dierenpark Amersfoort

AMERSFOORT Moeders en hun kinderen renden zondagochtend langs de dieren tijdens de eerste Moederdag-run. Om 7.00 uur stonden de eerste moeders en kinderen al op het voorplein van het Amersfoortse dierenpark.

„Voorafgaand aan de run begonnen de fanatieke sporters met de warming-up, waarna zij samen op eigen tempo langs de dieren konden rennen", vertelt projectleider Hylke Steggerda. „Bij de finish stonden vaders en andere familieleden de deelnemers op te wachten. Het was een sportieve, maar vooral gezellige start van Moederdag."

VERRASSING De route eindigde in het Dinopark, waar de bezoekers nog een extra verrassing stond te wachten. „Op deze laatste dag van de meivakantie konden wij nog één keer hun hulp gebruiken met het bouwen aan de laatste Klim Alles-route, waarbij de moeders en kinderen goed moesten samenwerken om de route af te maken", zegt Hylke.

ONTBIJT Na afloop kregen de moeders een speciaal Supermama-certificaat en stond er voor iedere deelnemer een gezond ontbijtpakketje klaar. De rest van de dag konden de gezinnen op eigen gelegenheid het park bezoeken.