• Keistadnieuws

Mogelijk drugs in het spel bij uitgebrande auto Hoogland

AMERSFOORT De oorzaak van de tot tweemaal toe in brand gevlogen auto zou mogelijk drugsgebruik kunnen zijn, vermoed de Amersfoortse politie. Van de bestuurster is daarom bloed afgenomen. Ze reed in ieder geval met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Afgelopen nacht, rond 2.20 uur, werden agenten naar de Bunschoterstraat in Hoogland gestuurd, alwaar een auto over de kop was gegaan en in brand stond. Ter plaatse zagen collega's dat de bestuurster, een 23-jarige Amersfoortse, zelf al uit het brandende voertuig was geklommen, waarna ze haar verder in veiligheid brachten.

ONGELDIG RIJBEWIJS ,,Vanwege mogelijk beenletsel werd zij overgebracht naar het ziekenhuis, waar direct bloed van haar werd afgenomen, omdat de verdenking bestond dat de vrouw onder invloed van drugs had gereden." Daarnaast bleek dat zij met een ongeldig verklaard rijbewijs heeft gereden. ,,Zij zal hiervoor op een later moment gehoord worden."

MEER DRUGS Later die nacht, omstreeks 4.00 uur, troffen agenten op de Ringweg-Randenbroek bovendien een 18-jarige Amersfoorter als bestuurder van een voertuig, waarbij een speekseltest positief uitsloeg op het gebruik van THC. Hij werd aangehouden en ook bij hem werd bloed afgenomen, waarna een rijverbod van 24 uur werd opgelegd. Beide bloedonderzoeken zijn ingestuurd naar het NFI en het resultaat zal over enkele weken bekend zijn.