• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Mogelijke 'pleinpost' op Euterpeplein na aanhoudende overlast

AMERSFOORT De gemeente en politie gaan de komende periode bekijken of er een tijdelijke 'pleinpost' moet komen op het Euterpeplein. Over deze maatregel wordt gesproken omdat uit onderzoek blijkt dat zo'n veertig jongeren op of rondom plein onrust veroorzaken. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt aan de bewoners. 

Jeroen van der Veer

Van de bewoners en ondernemers ontving de gemeente en politie steeds vaker klachten over overlast. Het zou gaan om geluidsoverlast, intimidatie, bedreigingen en te hard rijden van scooters en auto's. Ook zijn er een aantal incidenten geweest waarbij ernstige schade is ontstaan aan winkels en portieken. Daarnaast was er ook op 29 april een ramkraak op een winkel op het Euterpeplein.

Samen met professionele partners wil de gemeente de komende periode in kaart brengen om welke jongeren het specifiek gaat, zodat ze gericht maatregelen kunnen nemen. Zoals het er nu uitziet gaat om jongeren, maar zitten er ook personen van rond de dertig jaar tussen de groep die voor overlast zorgt. ,,We denken daarbij aan gesprekken met ouders en scholen, hulp bij het zoeken van stageplaatsen of werk of het inschakelen van hulpverlening", staat te lezen in de brief. ,,Daarnaast proberen we de jongeren zelf via het jongerenwerk te betrekken bij een oplossing."