• Mondriaanhuis

Mondriaanhuis Amersfoort genomineerd voor internationale prijzen

AMERSFOORT Het in 2017 vernieuwde Mondriaanhuis heeft een nominatie ontvangen van de American Alliance of Museums voor de Media & Technology MUSE Awards 2018. Daarnaast is het Mondriaanhuis finalist bij de European Design Awards 2018. Het Utrechts bureau Tinker imagineers bedacht het multimedia concept en is geselecteerd door beide vakjury's in de categorie 'multimedia/digital installations'. Zeven keer eerder behoorde het Mondriaanhuis tot de finalisten voor een internationale prijs.

Bezoekers reizen in het geboortehuis van Piet Mondriaan door het leven van Mondriaan: van Amersfoort naar Winterswijk, en van Amsterdam via Parijs en Londen uiteindelijk naar New York. Ze ontdekken zijn werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. De reis start met een video-installatie van Mondriaans oeuvre. Een muzikaal beeldverhaal dat de bezoekers meeneemt, via zijn vroege landschappen en de kleurrijke zeegezichten, naar zijn karakteristieke abstracte wereld. 

MUSE AWARDS De Amerikaanse museumprijs 'MUSE Awards' waarderen excellent werk op het gebied van multimedia in gallerijen, bibliotheken, archieven en musea.  Op 6 mei zullen de winnaars van de MUSE Awards bekend worden gemaakt in Phoenix in de Verenigde Staten. Paul Baltus, directeur van het Mondriaanhuis, zal deze uitreiking bijwonen.

EUROPEAN DESIGN AWARDS Tijdens het European Design Festival op 1-3 juni in Oslo worden de winnaars van de European Design Awards uitgereikt. Deze ontwerpprijzen zijn sinds 2007 in het leven geroepen om Europese ontwerpen en ontwerpers te honoreren en promoten.