• Cees Wouda

Nacht van de Literatuur krijgt tweede editie

AMERSFOORT Na het succes van de eerste editie van de Nacht van de Literatuur Amersfoort heeft de organisatie de datum voor de tweede editie vastgesteld op zaterdag 24 september 2016.

In tegenstelling tot dit jaar wordt de Nacht van Literatuur Amersfoort in 2016 niet op dezelfde dag gehouden als de Nacht van de Poëzie in Utrecht. Woordvoerder Ben Stoelinga: ,,Vele literatuurliefhebbers vonden het jammer dat ze een keuze moesten maken tussen Utrecht en Amersfoort. Dat dilemma is van de baan."

Volgens Stoelinga zullen de hoofdlijnen van de Nacht van Literatuur hetzelfde blijven: ,,We concentreren de activiteiten, zoals de boekenmarkt in de middag en de avondprogramma's (tot diep in de nacht), allemaal rond het Kleine Spui en het Eemplein. De kleinschaligheid werd zeer gewaardeerd. Ook hebben we veel jongeren bij de Nacht van de Literatuur betrokken. Dat was een groot succes."

De organisatie gaat de komende maanden op zoek naar jonge en ervaren dichters en schrijvers uit de regio, maar ook in 2016 zullen er zeker enkele landelijke kopstukken aanwezig zijn.

Meer informatie over de Nacht van de Literatuur 2015: www.033nachtvandeliteratuur.nl.

foto Ronald Giphart was één van de prominente gasten van de eerste editie.