Nepagent slaat vijf keer toe in Amersfoort (video)

AMERSFOORT In Amersfoort is een nepagent actief, waarschuwt de politie die beelden van hem toone in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Hij belt aan en zegt dat hij van de politie is en dat hij de woning wil controleren. Ondertussen steelt hij geld en sieraden. Het gebeurde in de afgelopen twee maanden zeker vijf keer.

De eerste keer was op 5 april, bij een 88-jarige man aan de Undinestraat. Daarna duikt ie op 7 april op bij iemand aan de Jacob Obrechtstraat. Op zaterdagmiddag 9 april, belt hij aan bij een vrouw van 84 aan het Parelvisserpad. Op

12 april was hij bij de 84-jarige mevrouw aan de Ganzenstraat Vooralsnog de laatste keer was op 31 mei bij een bewoonster aan het Verzetsplein.

,,Of het ook echt elke keer dezelfde persoon is geweest, weten we niet helemaal zeker, maar er zijn een aantal overeenkomsten, waardoor we de indruk hebben dat het steeds dezelfde man is. De manier van aanpak in alle gevallen is hetzelfde, hij belt aan, zegt dat ie van de politie is en dat hij wil controleren of binnen alles in orde is. Niet in alle gevallen is het hem gelukt om ook werkelijk iets te stelen."

Bij de flat aan de Ganzenstraat is de nepagent vastgelegd op een bewakingscamera. De man is niet heel duidelijk in beeld, maar de politie hoopt dat mensen hem herkennen aan zijn loopje in combinatie met zijn signalement: een lichtgetinte/zongebruinde huidskleur, 35 tot 50 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, gezet/stevig postuur, donker, kort haar, een donkere, gewatteerde jas en (vermoedelijk) een bril met een donker montuur.

Alle tips zijn welkom op tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.