Nieuw directeur voor Theater De Lieve Vrouw

AMERSFOORT Het Amersfoortse theater en filmhuis heeft vanaf 1 maart een nieuwe directeur. Friederike Weisner volgt interim-directeur Vigga Labordus op en zal samen met de organisatie de koers uitzetten voor de komende periode.

Weisner is geen onbekende in het culturele veld, zij geeft momenteel nog als directeur-bestuurder leiding aan Filmtheater 't Hoogt in Utrecht. Eerder was zij werkzaam als hoofd Beeldende Kunst, Nieuwe Media en Theater voor Kunstfactor, het huidige Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, tevens in Utrecht.

Weisner heeft veel zin om de positie van De Lieve Vrouw in de stad en omgeving verder te ontwikkelen: ,,De Lieve Vrouw staat al jaren garant voor een kwalitatief hoogwaardig en bijzonder film- en theateraanbod in Amersfoort, dat spreekt mij zeer aan. De Lieve Vrouw wordt steeds beter door bezoekers gevonden, dat bewijzen de cijfers van afgelopen jaar. Het is spijtig dat De Lieve Vrouw in de problemen is gekomen. De situatie is ondanks het zeer goede resultaat in het afgelopen jaar nog kwetsbaar en de organisatie heeft nog veel werk te verzetten. Ik ben ervan overtuigd dat mede dankzij het vertrouwen van de gemeente, een gemotiveerd team en een nieuwe Raad van Toezicht De Lieve Vrouw alles in zich heeft om de komende jaren een nog belangwekkendere rol te kunnen spelen voor de stad. Ik zie ernaar uit om me hiervoor in te zetten."