• Casper van Aggelen

Nieuw kleinkunstfestival Mallejan in Amersfoort

AMERSFOORT Amersfoort krijgt een Mallejan festival. De eerste editie vindt plaats op Tweede Paasdag, 17 april. Het festival wil een etalage zijn van de Nederlandse Kleinkunst. Bekende Nederlandse artiesten zijn dan ook van de partij, maar ook jonge, veelbelovende kunstenaars krijgen een podium.

Op tien verschillende podia treden artiesten op uit de Nederlandse kleinkunst, zangers van het Nederlandse theaterlied, cabaretiers, en standup comedians. De festivalgangers kunnen een route lopen van vier voorstellingen die kan worden afgesloten met een bijzondere finale in het Flint theater met alle artiesten van het festival.

In een regionale competitie op 2 april kan talent uit de regio Amersfoort alvast de concurrentie met elkaar aangaan. Een jury bepaalt vervolgens wie er een podiumplek verdient op het festival.

Herman van Veen zal de programmering voor één van de podia verzorgen. Drie door hem gekozen talenten zullen hem vergezellen op het podium. Theater De Lieve Vrouw zal voor deze gelegenheid worden omgedoopt tot Podium Herman van Veen.

Vanaf morgen zijn er 'routekaartjes' te koop bij het Flint Theater. Het publiek kan kiezen uit drie routes, ieder bestaand uit drie half uurs-voorstellingen. Ook is het mogelijk op de dag zelf kaartjes per voorstelling te kopen.

Meer informatie is te vinden op: www.mallejanfestival.nl.