Nieuw licht op Amersfoortse Koppelpoort

AMERSFOORT De vroeg middeleeuwse Koppelpoort in Amersfoort krijgt nieuwe verlichting. De bekendste poort van de stad, niet alleen bij alle Amersfoorters, maar ook bij treinreizigers van en naar het oosten, krijgt een op maat gesneden duurzaam lichtontwerp zodat het monument volledig tot z'n recht komt. Het Amersfoortse bureau New Urban View, waaraan ook ontwerper Jeroen Jans verbonden is, tekende voor het ontwerp van de nieuwe LED-verlichting.

Wethouder Menno Tigelaar (Leefomgeving): ,,Een van de meest beeldbepalende iconen van Amersfoort krijgt eindelijk de verlichting die het verdient. Een slim en duurzaam ontwerp dat helemaal past bij de lange toekomst die De Koppelpoort nog voor zich heeft. Amersfoorters reageren de laatste jaren enthousiast op nieuwe LED-verlichting op de monumenten in de stad, dan is De Koppelpoort daar een logische aanvulling op."

Amersfoort heeft gekozen voor een duurzame en aantrekkelijke verlichting die architectonische details van De Koppelpoort beter laten uitkomen. Ook de onderdoorgangen zijn nu verlicht, zodat zichtbaar is dat het een poort over water betreft. In het nieuwe ontwerp zijn de kleuren warm wit en extra warm wit verwerkt.