• Henny Jansen

Nieuwe dienstregeling busvervoer Syntus

AMERSFOORT Syntus Gelderland voert zondag 10 december een nieuwe dienstregeling in voor het busvervoer op de Veluwe. Dat is tegelijk met de nieuwe dienstregeling van de NS. De nieuwe dienstregeling heeft enkele wijzigingen, onder meer voor ritten van en naar Amersfoort.

Lijn 102 Apeldoorn - Amersfoort: In de vakanties rijdt lijn 102 eens per uur. Buiten de vakanties blijft de bus ieder half uur rijden in de spits.

Lijn 103 Amersfoort - Nunspeet wordt geknipt in Harderwijk, waardoor twee nieuwe lijnen ontstaan: 101 en 111. Lijn 101 zal gaan rijden tussen Harderwijk en Amersfoort Schothorst, alwaar aansluiting is op treinen naar de Randstad. Van maandag t/m vrijdag rijdt de bus tot de halte Paladijnenweg in Amersfoort en in het weekend tot station Schothorst. Lijn 111 gaat rijden tussen Harderwijk en Nunspeet. Deze nieuwe lijn moet zorgen voor een betrouwbare treinaansluiting in Nunspeet en een betere overstap op lijn 100 naar Elburg. Deze lijn gaat, net als enige jaren terug, weer door het centrum van Nunspeet rijden. In de avonduren rijdt lijn 111 als Kolibrie.

Jaarlijks wordt de dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats. Ook dit jaar worden aan de hand van de Gelderse OV-visie stappen genomen om vraag en aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar te laten aansluiten. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Dit alles met als doel een logische reis voor de reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. Kijk hier voor de nieuwe dienstregeling en voor alle aanpassingen die zijn gedaan.