• Provincie Utrecht

Nieuwe dienstregeling: extra treinen van en naar Amersfoort

AMERSFOORT De NS wil voor de dienstregeling 2020 een aantal verbeteringen doorvoeren voor een kortere reistijd en een betere overstap voor reizigers. Het plan is onder andere om meer intercity's te laten rijden tussen Amersfoort en Utrecht en ook meer sprinters in te zetten tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort. 

De NS wil het aantal intercity's tussen Amersfoort en Utrecht verhogen van 4 naar 6 per uur. ,,Zo ontstaan meer reismogelijkheden en verbeteren we de kans op een zitplaats. Ongeveer 15.000 reizigers profiteren hiervan", laat de NS weten.

EXTRA TREINEN Ook is de NS van plan om extra treinen tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort te rijden. ,,Deze trein rijdt vier keer in de ochtendspits richting Amersfoort en vier keer in de avondspits richting Harderwijk. Door het gebruik van nieuwe treinen wordt de Sprinter tussen Amersfoort en Zwolle twee tot drie minuten sneller."

NIEUWE DIENSTREGELING De NS stelt de verbeteringen voor bij de reizigersorganisaties en regionale overheden. De nieuwe dienstregeling gaat 15 december 2019 in.