Nieuwe locatie MBO Amersfoort bij Amfors (video)

AMERSFOORT Vijftig studenten van MBO Amersfoort volgen hun lessen in het Amforsgebouw aan de Uraniumweg. De studenten spreken allemaal Nederlands als tweede taal en volgen een bijzondere versie van de opleiding tot arbeidsmarktgekwalificeerd assistent, niveau 1. MBO Amersfoort zocht naar een plek voor deze studenten en bij Amfors stond door reorganisatie een verdieping te huur. Beide organisaties zagen al snel de voordelen. In de toekomst kunnen de studenten mogelijk ook bij Amfors terecht voor een stage- of werkervaringsplek.

De niveau 1 opleiding arbeidsmarktgekwalificeerd assistent biedt de studenten een startkwalificatie om te werken of om een vervolgopleiding te doen. Er wordt tijdens de opleiding van deze groep studenten extra aandacht besteed aan de Nederlandse taal en cultuur. Daarnaast is de opleiding bijzonder omdat de studenten (tussen de 16 en 30 jaar) allemaal een ander startniveau hebben. Iedere student volgt daarom een individueel traject om de opleiding succesvol af te ronden.

Voor Amfors en MBO Amersfoort is dit niet de eerste kennismaking. MBO Amersfoort verzorgt al jaren onderwijs voor Sw-medewerkers en tijdens leer-werktrajecten voor langdurig werklozen die Amfors uitvoert in opdracht van de gemeente. Hierbij biedt Amfors een werkplek en begeleiding en verzorgt MBO Amersfoort parttime klassikaal onderwijs. Omdat de focus van Amfors meer en meer komt te liggen in het opleiden en ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, past de uitbreiding van de samenwerking met MBO Amersfoort perfect in de strategie.