• Hans Niezen
  • Hans Niezen
  • Hans Niezen

Nieuwe Mensenbieb in Het Eemhuis

AMERSFOORT In Bibliotheek Het Eemhuis is op zaterdag 25 mei weer een editie van de Mensenbieb. Bezoekers kunnen dan in gesprek gaan met iemand die ze in hun omgeving mogelijk niet zo snel spreken. Ongegeneerd vragen stellen is toegestaan.

Zo zijn er levende boeken met een bijzonder beroep, of bijvoorbeeld een (ex-)verslaafde, een transgender en een parkinsonpatiënt. Worden zij wel eens anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd door wie ze zijn? Alles mag gevraagd worden.

Bij de Mensenbieb 'lenen' bezoekers levende boeken. De boeken zijn mensen met een interessant verhaal. De Bibliotheek Eemland hoopt met de Mensenbieb mogelijke vooroordelen te doorbreken. Bezoekers mogen 'het boek' met wie zij in gesprek gaan in maximaal twintig minuten alles vragen en daarbij hun nieuwsgierigheid de vrije loop laten gaan. Uit een catalogus van 'levende boeken' kiezen zij een mens met een bijzonder verhaal. Wie door het gesprek geboeid is geraakt, kan boekentips over het thema mee naar huis nemen.

De Mensenbieb vindt plaats op 25 mei van 14.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Om zeker te zijn dat bezoekers met de gewenste gesprekspartner in gesprek kunnen, is het aan te raden om via www.bibliotheekeemland.nl te reserveren, tipt een medewerker van de bieb.