Nieuwe 'Roze Salon' voor LHBT-senioren

AMERSFOORT Voor iedere in Amersfoort of omgeving woonachtige 'roze senior' die een plezierige- of wellicht zinvolle ontmoetingsplaats zoekt om sociale contacten op te doen of om 'gewoon' een paar uurtjes gezellig of plezierig wil maken, opent zondag 13 december De Roze Salon. Te midden van gelijkgestemden moeten zij hier zichzelf kunnen zijn.

Voor oudere lesbiennes, homo's, bisekseksuelen en transseksuelen (LHBT'ers) wordt op de Groene Stee, aan de Wiekslag 92, een ontmoetingsruimte gecreëerd. Iedere tweede zondag van de maand gaan de deuren open voor roze ouderen van 55 jaar tot 80-plussers. Zij zijn welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

,,Ouderen boven de 65 jaar zijn opgegroeid in een tijd dat ze er 'niet over praatten'. De groep homoseksuelen van deze generatie kon zich in hun jongere jaren niet al te openlijk uiten, uit angst voor afwijzing door familie of vrienden, of vanwege het risico ontslagen te worden. Vele senioren voelen zich nog steeds niet echt veilig in onze jonge(re) moderne samenleving, ondanks het feit van aanmerkelijk méér oog voor verschillen die er tussen mensen kunnen bestaan op het gebied van seksuele geaardheid, maar ook wat betreft religie of etnische afkomst", motiveert het team van het Ambassadeursnetwerk Roze 50-plus uit regio Midden-Nederland.