• De Alliantie

Nieuwe toekomst voor de Bachweg

AMERSFOORT De sloop van de Bachweg in Amersfoort is in volle gang. Gezinnen vonden hier hun thuis en in deze flats zijn kinderen geboren, er is getrouwd en er zijn mensen gestorven. De bewoners hebben hier herinneringen geschreven en voor hen was dit hun veilige en warme thuis. Nu begint de Bachweg aan een nieuw hoofdstuk. Op deze plek beginnen straks gezinnen aan hun eigen toekomst en schrijven ook zij hun eigen geschiedenis.

Op de plek van de flats worden 72 sociale huurwoningen gerealiseerd. Deze worden via Woningnet geadverteerd. Ongeveer een half jaar voor oplevering van de woningen komen de advertenties op de www.woningnet.nl te staan. ,,Wij zijn blij dat we met deze nieuwbouw een mooie bijdrage leveren aan de voorraad sociale huurwoningen. Dat is hard nodig, want de behoefte aan sociale huurwoningen is groot", aldus directeur van de Alliantie, Koos Koolstra.

Zo snel mogelijk na de sloop van de gebouwen wordt het terrein bouwrijp gemaakt en ontgraven op de plaatsen waar de parkeervoorzieningen zijn gesitueerd. Hierna wordt gestart met de feitelijke bouw: de verwachting hiervan is april of mei. De eerste woningen zijn dan voor het einde van 2019 klaar.

Met de nieuwbouw neemt De Alliantie op het gebied van duurzaamheid een voorschot op de toekomst: ,,Dit doen wij door, voor de energieprestatie van de woningen en de gebouwen, reeds te voldoen aan de wet- en regelgeving van 2020; Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Daarnaast gaan wij de gebouwen gasloos opleveren."

Deze ontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.