• Bibliotheek Eemland

Nieuwe workshops in Het Eemhuis

AMERSFOORT In de zomervakantie heeft het Medialab van de Bibliotheek Eemland een aantal nieuwe workshops voor kinderen op het programma staan. Van een workshop animeren tot het maken van een natuurdocumentaire. De activiteiten vinden plaats van 15 augustus tot en met 24 augustus.

Kinderen die met veel plezier naar filmpjes op Youtube kijken, kunnen 15 augustus deelnemen aan de workshop 'dagje filmen voor Youtube'. Deelnemers leren tijdens deze workshop hoe ze zelf een filmpje maken.

Wie meer met lucht- en ruimtevaart heeft, moet 21 augustus in de agenda zetten. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen dan deelnemen aan de workshop 'Space Ship Simulator'. Tijdens een educatief spel leren de deelnemers in een mum van tijd raketten ontwerpen en testen.

Jonge natuurliefhebbers kunnen 23 augustus de workshop 'Dagje natuurdocu' volgen. Deelnemers gaan op pad om het wild in de stad Amersfoort te ontdekken. Het resultaat: een echte natuurdocumentaire, compleet met vertelstem.

Kinderen die graag willen leren presenteren, interviewen, filmen en monteren, kunnen 24 augustus naar de workshop 'Journalist voor een dag' komen. Tijdens deze workshop leren kinderen van acht jaar en ouder hoe zij een nieuwsbericht moeten maken. Ook kunnen zij op 24 augustus in Het Eemhuis terecht om te leren animeren. Tijdens de workshop 'dagje Mario animeren' gaan kinderen met scharen, printjes en plakkers aan de slag om Mario te laten bewegen. Bij een mooie animatie horen natuurlijk ook stemmetjes en geluidseffecten.

OVER Met het Medialab wil de Bibliotheek Eemland inzetten op digitale educatie door de ontwikkeling van lesprogramma's in vaardigheden in de 21e eeuw. Het Medialab biedt workshops aan op scholen en in Het Eemhuis.