• V.l.n.r. Floor Visser, Mik Borsten en Jaap Hengeveld.

    Jolanda Woltjer

Obstacle Run moet gezellige uitdaging worden

AMERSFOORT Het moet een gek gezicht zijn als op tweede paasdag honderden sportieve deelnemers aan de Amersfoortse Obstaclerun zich al klauterend en klimmend wagen aan de negen obstakels die her en
der in de stad zijn opgeworpen. De obstakels dragen uitdagende namen als 'CrossFit', 'DoubleBase Jump of Hills', 'Spidertoren' en 'Mega Balls'. Ze liggen verspreid over een parcours van vier kilometer, dat zich globaal uitstrekt tussen het Gildekwartier aan de Koppel en de Hof in de binnenstad.

,,De start en finish zijn op het Eemplein," zegt organisator Mik Borsten. De looptrainer en drijvende kracht achter de jaarlijkse Marathon Amersfoort is verheugd het spektakel te kunnen organiseren.
,,Een hardloopwedstrijd met hindernissen is erg populair," zegt Borsten. ,,Het gaat inmiddels uitstekend met de inschrijvingen.

We kunnen echter maximaal 1.500 deelnemers toelaten, die we in groepjes van vijftig laten starten op de fietsersbrug over de Koppel. Omdat er in groepen wordt gestart is het natuurlijk superleuk als je het parcours samen met een groepje vrienden kunt lopen!"
De gedreven organisator van de marathon en de bekende Kerstmannenloop, heeft samen met Floor Visser en Jaap Hengeveld een team gevormd om in krap twee maanden voorbereidingstijd de Obstaclerun Amersfoort in de steigers te zetten.

KERSTMANNENLOOP ,,Je kunt de Obstaclerun wel een beetje vergelijken met de Kerstmannenloop," vult Floor Visser aan. ,,Het is een typische run waarbij plezier en
sportiviteit samengaan. Omdat wij gekozen hebben voor opblaasobstakels is het voor iedereen goed te doen en hoef je echt niet als een getrainde atleet aan de start te staan. Ook voor kinderen, wij adviseren vanaf zeven jaar, is het goed te doen."
Floor Visser is ook betrokken bij onder meer Amersfoort Jazz, het WinterparadIJS (de ijsbaan op het Eemplein) en de Marathon Amersfoort. Past een evenement als Obstaclerun er ook nog tussen? ,,Zeker wel", antwoordt Floor. ,,Mijn lijntjes met diverse leveranciers van onder meer techniek en geluid zijn kort.

Ook met de horeca in de nabijheid van de obstakels is inmiddels contact gelegd.Het is natuurlijk ietwat vroeg voor een tweede paasdag, maar er komen vast honderden mensen kijken hoe iedereen de voorliggende obstakels probeert op te vreten! Als je als deelnemer het laatste obstakel op het Eemplein, 'het Doolhof', hebt volbracht, loop zo naar binnen bij Zandfoort aan de Eem, voor een drankje."

INSCHRIJVEN Volgens de organisatoren is het mogelijk in te schrijven voor de Obstaclerun Amersfoort t/m vrijdag 30 maart via de website www.obstaclerunamersfoort.nl. Er zijn twee afstanden 2,5 km run met acht obstakels en een vier km run met negen obstakels. Aan de finish ontvangt iedere deelnemer een unieke Obstaclerun Amersfoort medaille.