Omroep Flevoland zoekt inwoonster van Amersfoort

AMERSFOORT Ineke Kleinsmann- van Beuningen was één van de eerste gemeenteraadsleden van Lelystad toen die stad in 1980 gemeente werd. Omroep Flevoland is naar haar op zoek voor het geschiedenisprogramma Blik op toen.

De redacteur van dat programma zegt daarover: ,,Ik heb 23 van de 25 oud-gemeenteraadsleden en wethouders uit die tijd teruggevonden. Nog twee mensen ontbreken en Ineke is daar één van. Ik heb een tip gekregen dat zij in Amersfoort zou moeten wonen, maar ik kan haar niet vinden."

Blik op toen duikt in de historie van Flevoland, terug naar 1980. 35 jaar geleden werd Lelystad gemeente. Dat was een bijzonder moment voor de stad: Lelystad kreeg een burgemeester, wethouders en een heuse gemeenteraad. Maar hoe werkt dat nu, zo'n heel nieuwe stad opbouwen? Er moesten bijvoorbeeld 2500 huizen per jaar gebouwd worden. Blik op toen haalt herinneringen op met de eerste bestuurders van de stad.

Wie Ineke kent of heeft tips heeft over waar zij te vinden is, kan dit melden bij de redactie van het programma via blikoptoen@omroepflevoland.nl of

via tel. 0320-285085.