• Maartje Kuperus Fotografie
  • Maartje Kuperus Fotografie
  • Maartje Kuperus Fotografie
  • BDUmedia

Amersfoort opent eerste integraal kindcentrum

AMERSFOORT Wethouder Cees van Eijk opende donderdag het eerste integraal kindcentrum 'Vlinderslag'. Alle kinderen hadden een rol op deze bijzondere gelegenheid. Er werd samen gezond ontbeten, gedanst, gezongen en gegoocheld. Van Eijk onthulde het nieuwe logo en verklaarde Vlinderslag kindcentrum voor geopend.

Onderwijs Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang hebben samen een nieuwe werkwijze neerzet: een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar. Dit betekent geen onderscheid meer tussen opvang en onderwijs. Beide sectoren zorgen dat er vanuit één gezamenlijke visie, pedagogisch klimaat en één organisatie dat de ontwikkeling van het kind centraal staat. 

TROTS Onno Hoekstra, directeur Vlinderslag, is erg trots op het Integraal Kindcentrum: ,,Het is prachtig om te zien dat na jaren samenwerken, de puzzelstukjes in elkaar vallen. Ons kindcentrum staat open voor alle kinderen, ongeacht levensbeschouwing, herkomst of maatschappelijke positie van de ouders. Kinderen leren, spelen en ontwikkelen zich met respect voor andere leef- en zienswijzen. Ieder kind is uniek en mag zichzelf ontwikkelen. Ik verheug me dan ook enorm op de toekomst van Vlinderslag."