Ontmoetingskerk opent deuren in Hart van Vathorst

VATHORST Op eerste paasdag, zondag 27 maart, opent de Ontmoetingskerk haar deuren in Hart van Vathorst. Het imposante gebouw direct aan het winkelcentrum in de wijk Amersfoort Vathorst vult zich daarmee langzaam met haar bewoners. Afgelopen weken verhuisden al enkele bewoners van zorginstellingen Sprank en Accolade Zorg en over twee weken opent ook Kindercentrum Bzzzonder haar deuren.

De Ontmoetingskerk is een jonge en snel groeiende Christelijke gemeente. Onder de naam GKV Vathorst hield de gemeente de afgelopen jaren haar kerkdiensten in de Laakschool in Vathorst. Met de verhuizing naar een nieuw pand krijgt de kerk ook haar nieuwe naam. Joost Smit, predikant van de Ontmoetingskerk: ,,Hart van Vathorst is een plek waar leven, groeien, geloven en ontmoeten centraal staan. Ontmoeten heeft daarbij een mooie betekenis. In onze gemeente ontmoeten wij elkaar als volgelingen van Jezus en willen we een plek zijn waar je welkom bent. We maken graag kennis met de bewoners van Vathorst en willen een rustpunt zijn in de drukke levens zoals velen van ons die hebben."

De Ontmoetingskerk biedt straks iedere dienst plek aan circa 500 mensen. Vanaf eerste paasdag zijn er elke zondag drie kerkdiensten om 8:45, 10:30 en 16:30 uur. Tijdens de twee ochtenddiensten is er bovendien kinderopvang en zijn er bijbelclubs voor kinderen van 3 tot circa 10 jaar. Het is iedere dag mogelijk om de kerk binnen te lopen, tijdens de kerkdiensten zorgt de gemeente er bovendien voor dat mensen die de kerk voor het eerst bezoeken welkom worden geheten.