Ook wandeltochten tijdens Vlasakkerloop

AMERSFOORT De atletiekvereniging Triathlon is sportvereniging aan de rand van Amersfoort waar meerdere sportdisciplines kunnen worden bedreven. Naast de atletiek, het hardlopen en de triatlon zijn er ook mogelijkheden voor de wandelsport. Er zijn op verschillende dagen trainingsmogelijkheden voor zowel het wandelen, het sportief wandelen als ook voor het nordic walking.

Ook de Vlasakkerloop bevat ook deze wandelmogelijkheden. Afgelopen week heeft de organisatiecommissie een mooie overeenkomst afgesloten met Fletcher Hotel het Witte Huis voor de sponsoring van deze Wandeltochten tijdens de Vlasakkerloop op zondag 29 november aanstaande. Deze worden hiermee als de Fletcher Wandeltochten benoemd. De Fletcher Hotelketen wil graag gezien worden in relatie tot wandel- en fietsmogelijkheden die dan ook vanuit de verschillende hotels geboden worden. Binding met de directe omgeving van het hotel staat hoog in het vaandel. Sponsoring van de Vlasakkerloop van AV Triathlon, buren van het Fletcher Hotel is dan ook een logische invulling van deze binding. Zeker ook met de mooie natuur direct grenzend aan het hotel met bos Birkhoven en de Korte en Lange Duinen. Dit is dan ook het terrein voor de Fletcher Wandeltochten als onderdeel van de Vlasakkerloop. De Vlasakkerloop zet zich neer als een breed sportevenement voor de gemeente Amersfoort met veel interesse niet alleen uit onze gemeente maar ook uit de verre regionale omgeving. Deelnemers aan de verschillende onderdelen komen zelfs uit het hele land, getuige de vele voorinschrijvingen voor dit evenement die de organisatie nu al heeft mogen begroeten.

Voor de Fletcher Wandeltochten op zondag 29 november zijn er verschillende afstanden uitgezet. 11, 16 en 20 kilometer zijn de mogelijkheden voor de wandelaars. Start en finish zijn bij het clubhuis van AV Triathlon aan de rand van bos Birkhoven. De routes zijn ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk aangepast, verbeterd en aantrekkelijker geworden. Minder asfalt en meer onverharde bospaden. De afstanden lopen de eerste kilometers gedeeltelijk door de Korte Duinen naar de Stompert. Na bijna 5 km gaan de langste twee afstanden over het natuurgebied de Vlasakkers, speciaal voor dit evenement opengesteld. Bij de toegang tot de Vlasakkers wordt met ondersteuning van Fletcherhotel een koffie- en theepunt ingericht. De route gaat na de Vlasakkers voor alle routes terug over de Stompert en door het evenzo prachtige natuurgebied de Korte Duinen. De Fletcher wandeltochten zijn dit jaar ook opgenomen in de kalender van de SGWB, de Stichting Gooische WandelBond. ,,Mede hierdoor en door het sterk veranderd parcours is het de verwachting voor de organisatie van AV Triathlon dat er meer wandeldeelnemers aan de start gaan verschijnen", aldus Ries de Beer van de organisatiecommissie.

De Vlasakkerloop kent naast de wandeltochten nog een Kidsrun over 1 km voor de jeugd tot en met 8 jaar en 2 km voor de jeugd van 9 tot en met 12 jaar. Daarnaast nog een cross door bos Birkhoven over afstanden van 5 en 10 kilometer. De hoofdafstand van het evenement is de Keskin Halve Marathon waarbij er tevens een mogelijkheid is voor een afstand van 10 Mijl. Deze laatste 4 afstanden zijn ook onderdeel van hardloopcircuit RUN#033 en gelden als eerste wedstrijd voor de competitie 2015/2016. Meer informatie is te vinden op de website voor dit mooie evenement: Vlasakkerloop.nl.

foto Michel Vos namens Fletcher hotel het Witte Huis neemt na de ondertekening van de sponsorovereenkomst een functioneel hardloopshirt van de Vlasakkerloop in ontvangst van Ries de Beer namens de organisatiecommissie van AV Triathlon.