• Waterschap Vallei en Eem

Open dag bij rioolwaterzuivering Amersfoort

AMERSFOORT Waterschap Vallei en Veluwe geeft maandag 7 mei twee rondleidingen op de rioolwaterzuivering aan de Neonweg in Amersfoort. Daar wordt afvalwater gezuiverd, zodat het weer de natuur in kan. Ook is te zien hoe energie wordt opgewerkt en grondstoffen uit het water worden gehaald. De rondleidingen starten om 10.00 en 13.00 uur. Opgeven is verplicht.

Op de rioolwaterzuivering in Amersfoort wordt al het afvalwater van de gemeente gezuiverd en schoon geloosd op de Eem. In ons afvalwater zitten veel waardevolle stoffen die het waterschap met nieuwe technieken eruit kan halen. Het zuiveringsproces levert ook biogas op, waarmee energie wordt opgewekt. Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers een uniek inkijkje in het gehele proces. Een dag later organiseert Groei & Bloei Amersfoort een avond over duurzaamheid, vier sprekers geven praktische tips en uitleg. Van groene tuinen tot biologisch eten.

Aanmelden kan tot 6 mei, meer informatie staat op: www.vallei-veluwe.nl/weekvanonswater. Op deze site staan meer boeiende activiteiten voor jong en oud, zoals de openstelling van stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk en historisch gemaal Eemnes. Ook staan er suggesties voor mooie wandelingen en fietstochten langs het water. Tijdens de Week van Ons Water (5 t/m 13 mei) wordt landelijk aandacht gevraagd voor het belang en gebruik van water in en om het huis. Zie voor activiteiten in de rest van Nederland www.weekvanonswater.nl.