Opening Poolse School Amersfoort

AMERSFOORT Op zaterdag 18 april van 13.00 tot 16.00 start Poolse School Amersfoort met de eerste lessen voor kinderen van 3 tot 12 jaar met een Poolse of Pools-Nederlandse achtergrond. Dit schooljaar is een pilot. Voor de pilot zijn al 23 kinderen ingeschreven en nog eens tien kinderen zijn aangemeld als geïnteresseerde.

De kinderen kunnen kennismaken met de school door 4 sessies van drie uur te volgen op 18 april, 30 mei, 13 juni en 27 juni. De kosten voor dit schooljaar zijn 50 euro per kind. Er zijn nog enkele plekken in alle 3 leeftijdsgroepen. Poolse School Amersfoort wil na de zomervakantie 2015 het hele jaar lessen verzorgen voor minimaal 30 leerlingen. De lessen zijn om de week op zaterdag. Aanmelden en meer informatie: www.polskaszkolaamersfoort.nl

Poolse School Amersfoort is de twaalfde geregistreerde Poolse school in Nederland en de eerste in regio Amersfoort. Het wordt onder andere gesteund door lokale bedrijven en het Poolse Ministerie van Onderwijs. Het doel is om de kinderen kennis te laten maken met de Poolse taal, cultuur en tradities en ze in contact te brengen met andere kinderen met een Poolse of Pools-Nederlandse achtergrond. De initiatiefnemers willen de kinderen helpen om met gemak te kunnen communiceren met familie in Polen.

Het lesprogramma is geschikt voor kinderen die regulier onderwijs in Nederland volgen. De leraren van de Poolse School Amersfoort maken de lessen zo veelzijdig mogelijk, zodat kinderen met plezier naar school komen. Spelenderwijs leren is het motto. De thematiek van de lessen is onder andere verbonden met natuur, jaargetijden, alledaagse activiteiten, feestdagen inclusief Poolse tradities. Oudere kinderen leren ook over de Poolse taal, historie, cultuur, aardrijkskunde en het milieu. De Poolse School Amersfoort wil kinderen helpen om milieubewust te zijn en te leren leven in harmonie met natuur.

Doordat Poolse School Amersfoort gevestigd is in het Centrum voor Natuur en Milieueducatie (CNME) in Amersfoort is er volop gelegenheid om ook buiten te leren. Leerlingen hebben toegang tot een gevarieerd pakket aan lesmateriaal: naast algemeen lesmateriaal van het Poolse Ministerie voor Nationale Educatie is er ook thematisch lesmateriaal van het CNME.