• AS Media

Opnieuw strand bij Emiclaer

KATTENBROEK Na het succes van afgelopen zomer zal een deel van Emiclaer dit jaar opnieuw omgetoverd worden tot strand. Van 1 juli tot en met 26 augustus kunnen bezoekers van het winkelcentrum in de wijk Kattenbroek genieten van 'Emiclaer on the Beach'.

Jeroen van der Veer

Het gebied voor de vijver zal bijna anderhalve maand in zomerse sferen zijn en daarbij kunnen zand, een pierenbadje en strandstoelen niet ontbreken. ,,We gaan betere loungebanken neerzetten, er komen meer picknicktafels en verder blijft het concept hetzelfde. Het bleek een succes, dus veel moet je er niet aan willen veranderen", aldus Antonie Zuijderwijk van Wonderland Entertainment Groep.


NIET ZWEMMEN Op zaterdagen zullen er aanvullende activiteiten voor jong en oud zijn. Hierbij wordt ook de grote vijver betrokken, laat de organisatie weten. Zo zullen bezoekers met Aquaballen op de vijver kunnen lopen, zal een modelbouwvereniging een demonstratie komen geven met hun modelboten en komt er een workshop barbecueën. ,,Zwemmen in de vijver is opnieuw niet mogelijk", benadrukt Zuijderwijk. ,,Vorig jaar vond ik dat jammer, maar nu snap ik het beter. De bodem van de vijver is te onveilig."

De aanleg van het strand begint op woensdag 27 juni en de organisatie hoopt hiermee op 30 juni klaar te zijn. Een dag later kan iedereen gebruik maken van het 'gezelligste strand van Nederland'. ,,Het gaat een feest worden, net als vorig jaar. Toen was er helemaal geen gedonder van hangjeugd en dat mag ook wel eens gezegd worden."

DRIVE-IN Vorig jaar had het soms te maken met slecht weer en daardoor ging de drive-in bioscoop niet door. ,,Maar we gaan het dit jaar goed maken", lacht Zuijderwijk. ,,Die drive-in gaat er komen."