Opsporing Verzocht maakt reconstructie van overval op NH hotel

AMERSFOORT Een nachtportier van het NH-hotel in Amersfoort krijgt de schrik van zijn leven als er ineens een gewapende man voor hem staat. Hij moet geld uit de kluis halen. AVRO/TROS-progamma Opsporing Verzocht vroeg dinsdagavond opnieuw aandacht voor de zaak en maakt een recontructie.

Het gebeurde in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april. Als de nachtportier van het hotel aan de Stationsstraat rond 02:00 uur aan het werk is in een kantoortje achter de receptie, komt er plotseling een man met een vuurwapen binnen. De man richt het vuurwapen op hem en eist geld in zeer gebrekkig Engels. De overvaller dwingt de nachtportier een andere kantoorruimte in te gaan en neemt hem zelfs even later mee de lift in, naar nóg een kantoorruimte. De medewerker moet de kluis openen en de inhoud in een blauwe vuilniszak stoppen. Hij eist ook de telefoon en de sleutels van de beveiliger. Dan gaat de gewapende man gaat er snel met de buit van door.

VLUCHTROUTE De overvaller vlucht via de nooduitgang aan de kant van de Brouwerstunnel. De volgende ochtend wordt de sleutelbos van de beveiliger gevonden aan de achterkant van het gebouw, vlakbij de spoortunnel.

SIGNALEMENT De verdachte is een blanke man van 1,80 meter lang, ongeveer 30 tot 40 jaar oud met een groot donkerblauw vest met capuchon, een blauwe spijkerbroek, zwarte sportschoenen, een donker petje met rode accenten en zwarte handschoenen.

De verdachte had een zware stem en sprak dus zeer gebrekkig Engels. Hij had een groen-rode plastic tas van de Plus-supermarkt bij zich.

Tips zijn welkom via de tiplijn: 0800-6070 of naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.