• Expeditie Robinson

Oud-Amersfoortse in Expeditie Robinson

AMERSFOORT In het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson zien de kijkers aankomend jaar Gwenda Nielen. De 39-jarige oud-Amersfoortse is een van de zeven onbekende Nederlanders die mee mag doen aan het spel op een onbewoond eiland.

Jeroen van der Veer

In het dagelijks leven is Nielen werkzaam bij de Landmacht en heeft daar een leidinggevende functie. Deze capaciteiten kunnen straks goed van pas komen, want er is een flinke dosis strijdlust en doorzettingsvermogen nodig.

Zo zal de groep met onbekende Nederlanders op een apart eiland zitten en in Kamp Noord en Zuid zullen BN'ers overleven. Vanaf 6 september gaat de groep met 'onbekenden' de strijd aan met honger, verveling en kamp Noord en kamp Zuid.

Afgelopen week maakte het RTL 5-programma bekend dat Donny Roelvink (influencer), Nienke Plas (vlogger), Jody Bernal (dj), Josylvio (rapper), I am Aisha (hiphopartieste) en Steven Brunswijk (comedian) in kamp Zuid zitten. De kandidaten van Kamp Noord worden nog bekend gemaakt.

Het nieuwe seizoen begint op donderdag 6 september om 20.30 uur op RTL 5. Vanaf dan zal de tegenwoordig in Soest wonende Nielen strijden tegen honger, verveling en kamp Noord en kamp Zuid.

* In de video stelt Nielen zich voor. Hiermee hoopte ze de jury te overtuigen en stemmers binnen te halen. Daarin is zij dus geslaagd.