• Raamdecoratie

7 tips bij het kopen van raamdecoratie

Sta je op het punt om raamdecoratie aan te schaffen? Raamdecoratie kan de ideale manier zijn om je interieur een boost of een compleet nieuwe uitstraling te geven. Maar waar moet je op letten? We geven je een aantal handige tips.

1. Koop online
Je kunt online zo ontzettend veel verschillende vormen raamdecoratie vinden: daarnaast heb je online net zoveel mogelijkheden als in de winkel. Probeer je aankopen dan ook vooral online te doen; ze zijn vaak namelijk net wat goedkoper dan in de fysieke winkel.
2. Kies voor maatwerk
Niet alle ramen zijn hetzelfde en de standaard raamdecoratie past niet overal. Ga dan ook op zoek naar maatwerk. Zo past jouw raamdecoratie precies op jouw raam.
3. Kies je stijl
Probeer je raamdecoratie zoveel mogelijk op de stijl van de woning aan te laten sluiten. Een landelijk interieur is bijvoorbeeld ontzettend mooi met houten jaloezieën, terwijl een industrieel interieur er weer stoerder uit ziet met rolgordijnen. Je kunt qua raamdecoratie echt alle kanten op dus je hoeft alleen nog maar een variant te vinden die bij je past!
4. Denk na over de functie
Welke functie moet jouw raamdecoratie hebben? Wil je privacy creëren, het licht buiten houden, de ruimte donker maken of misschien iets compleet anders? Iedere soort raamdecoratie heeft zo zijn eigen functies.

5. Automatiseren of niet?
Je kunt veel soorten raamdecoratie tegenwoordig ook automatiseren door ze op een slim systeem aan te sluiten. Op die manier kun je jouw raamdecoratie gewoon met afstandsbediening of app bedienen en hoef je niet van de bank af te komen! Informeer hier wel naar in de winkel: niet alle soorten raamdecoratie zijn geschikt voor automatisering.
[6. Welk type raam heb je?
Kijk ook goed naar het type raam dat je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld een standaard raam, een dakraam of een deur? Ieder type raam vraagt weer om een andere soort raamdecoratie. Is je raam bijvoorbeeld erg groot en mag het wel wat kleiner lijken? Dan kun je jouw rolgordijnen bijvoorbeeld zo op maat laten snijden dat het in drie aparte gordijnen over jouw raam valt.
7. Spreek een budget af
Voordat je gaat winkelen is het fijn om vast een budget af te spreken. Zo weet je zeker dat je de juiste raamdecoratie vindt zonder hier te veel geld aan uit te geven. Daarnaast maakt het ook de uiteindelijke keuze makkelijker. Wanneer het gros van de opties boven je budget blijkt te zijn blijven er vaak maar een paar over om uit te kiezen!