• Stadsbron.nl

De Stadsbron start met burgeronderzoeksproject

AMERSFOORT Ook in 2019 sluit De Stadsbron het mediajaar van Amersfoort en omstreken multimediaal af in Bibliotheek Eemland. Op zaterdagmiddag 14 december van 13.00 tot 15.00 uur zijn geïnteresseerden welkom om met medewerkers terug te kijken op het journalistieke jaar. Tegelijk willen zij de gelegenheid benutten om een nieuwe loot aan de stam van De Stadsbron te introduceren. In 2020 start De Stadsbron namelijk met een burgeronderzoeksproject.

,,Steeds meer lezers waarderen De Stadsbron, de online krant voor Amersfoort en omstreken. De initiatiefnemers hebben bewezen dat het de moeite loont om met analyse, opinie en onderzoeksjournalistiek onderwerpen te belichten die anders worden geregeerd door de waan van de dag", schrijven zij. Onlangs kreeg De Stadsbron weer een overheidssubsidie voor onderzoeksjournalistieke producties. Met dezelfde aanpak wil De Stadsbron een burgeronderzoeksproject starten. Het idee is om te kijken welke onderwerpen inwoners van Amersfoort en omstreken graag eens tot op de bodem uitgezocht willen hebben. ,,Als die onderwerpen er zijn, willen we met deze mensen het onderwerp uitdiepen en er een goed journalistiek artikel over schrijven. De Stadsbron levert daarbij kennis en begeleiding die nodig is in alle delen van het proces. Je kunt dus zelf onderzoeksjournalist worden voor De Stadsbron!"

Tijdens de multimediale afsluiting van het jaar zullen ze alle ins en outs met gasten bespreken. Ook zullen tijdens deze middag experts op het gebied van de onderzoeksjournalistiek handige en slimme kneepjes van het vak uit de doeken doen. En er is muziek.