• @verbeter033

De Stier ontvlucht de stad om te feesten

AMERSFOORT Het reusachtige standbeeld van de stier is verdwenen op de rotonde bij de binnenstad van Amersfoort. Sinds 2011 schittert deze op zijn voormalige plek, maar zondagnacht was deze opeens verdwenen. Het lijkt er sterk op dat hij dit weekend op een wel heel bijzondere plek te bewonderen is.

Jeroen van der Veer

De honderden kilo's zware stier moet vakkundig door iemand verwijderd zijn. Maar door wie? Dat is de vraag. Tot op heden is daar nog niets over bekend. Opvallend detail: het drolletje van de stier, tevens van brons, ligt nog wel op de rotonde bij De Kamp.

,,Voor zover bij ons bekend is de stier de drukte van de stad even ontvlucht. Het gaat goed met 'hem' en we gaan ervan uit dat de stier snel weer terug is", laat de gemeente weten. Een buurtbewoner zegt dat de stier zondagnacht is weggehaald door middel van een grote vrachtwagen en hem is verteld dat deze 'voor onderhoud' werd meegenomen.

UPDATE Het heeft er alle schijn van dat De Stier aankomend weekend opduikt in het bos. Into the Woods viert dit weekend zijn jubileum en het lijkt er sterk op dat het gigantische bouwwerk daar te bewonderen is. Het evenement wordt jaarlijks door honderden mensen uit heel Nederland bezocht. Het decor van dit evenement wordt jaarlijks gebouwd door de makers van De Stier.