• Erik en Paul.

    Marc Homs
  • Benita en Riemer in Kringloopwinkel ‘De Oude Bieb’ in Groningen.

    Niels van Koevorden

Nieuwe kringloopserie VPRO toont ook Amersfoort

AMERSFOORT Na de documentaireserie 'Het succes van de kringloopwinkel' (2017) komt de VPRO deze kerst met De kracht van de kringloopwinkel. De vijf nieuwe afleveringen (23 t/m 27 december, 21.10 uur, NPO 2) zitten vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen, meldt de omroeporganisatie. Deze nieuwe serie speelt zich af in kringloopwinkels in Leeuwarden, Apeldoorn, Groningen en Amersfoort.

In deze reeks speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven.

In De kracht van de kringloopwinkel komt naast duurzaamheid ook de sociale functie aan bod: de kringloopwinkel als dorpsplein. Een plek waar mensen uit alle windrichtingen elkaar écht ontmoeten, zich thuis voelen en zich oprecht om elkaar bekommeren. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht -gevoed met humor, tolerantie en trouw- bijna grenzeloos is.

De eerdere serie Het succes van de kringloopwinkel uit 2017 is hier te bekijken.