• Mariska Hilhorst voor Het VlinderHuys

    P. Boschman

In vakantiemodus blijven door gebruik te maken van je rechterhersenhelft

26-08-2019, 10:11 | Lezersnieuws | mariska

AMERSFOORT - Mariska Hilhorst van Atelier Kiemkracht start 20 september vanuit Het Vlinderhuys aan de Barchman Wuytierslaan 51 in Amersfoort met workshopcyclus Back on Track. Hilhorst heeft haar expertise als beeldend kunstenaar, docent en coach samengebracht in een creatieve workshopcyclus. In deze workshops ervaar je hoe je een ontspannen vakantiegevoel ook in je dagelijks leven kunt behouden. Deelnemers gaan 10 vrijdagochtenden van 9.00 - 12.00 aan de slag met hetgeen er in hen leeft en waar zij letterlijk vorm aan willen geven. Creatieve energie gaat stromen en voorkomt zo de kans opgebrand te raken.

Hilhorst gebruikt kunstzinnige werkvormen gecombineerd met ontspanningsoefeningen. Tekenen, schilderen, collages maken, boetseren en ook de natuur wordt ingezet. Deelnemers gaan creëren en experimenteren en krijgen zo op een laagdrempelige manier meer zelfbewustzijn. 

Back on Track is gericht op het activeren van de rechterhersenhelft. Breinonderzoek toont aan dat de linkerhersenhelft verstandelijk bedenkt en beslist en overal controle over wil hebben en houden. Door creatief te werken, wordt de rechterhersenhelft geactiveerd. De persoonlijke belevingswereld wordt beeldend naar buiten gebracht, hierdoor leren deelnemers zichzelf beter kennen en begrijpen. Er komen nieuwe ontdekkingen en inzichten.

Hilhorst: “In een vakantiemodus kom je door meer ruimte voor jezelf te nemen en dingen te doen die jij leuk of belangrijk vindt. Thuisgekomen word je vaak al snel weer in beslag genomen door je werk en je sociale leven. Voor je het weet is dat gevoel van ruimte als sneeuw voor de zon verdwenen. Door vorm te kunnen geven aan wat voor jou belangrijk is, kom je ook in je dagelijks leven in een vakantiemodus. Dat is waar ik met de deelnemers aan werk.”

Back on Track levert creatieve ingrediënten en tools om ook na de cyclus geïnspireerd te kunnen onthaasten. Twee linkerhanden zijn geen probleem. Het gaat om het plezier van het creëren, niet om het eindresultaat.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via:
www.atelierkiemkracht.nl