• NS Veiligheid & Service

Overlastgevende dronkaard op station moet nog gevangenisstraf uitzitten

AMERSFOORT Medewerkers van NS Veiligheid & Service troffen zondag- op maandagnacht op station Amersfoort een 'bij hen bekende' overlastpleger aan die te diep in het glaasje had gekeken. De man bleek in de trein al voorzien te zijn van een UvB (Uitstel van Betaling) omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoerbewijs. De man gaf aan over te willen stappen op een andere trein, dit was niet mogelijk omdat er geen treinen meer reden. Ze verzochten hem het station te verlaten en hier gaf hij in eerste instantie gehoor aan.

,,Enige tijd later kregen wij de melding dat een man de poortjes ingetrapt zou hebben en rond zou fietsen in de stationshal. Ter plaatse bleek het te gaan om dezelfde man. Inmiddels bevond hij zich buiten de poortjes en ontkende hij de poortjes ingetrapt te hebben, vervolgens toverde hij een fles wijn uit zijn mouw en nam nog wat slokjes. Wederom verzochten wij hem het station te verlaten en ook nu fietste hij weer slingerend weg", meldt de NS op Facebook.

,,Vlak voor het einde van onze dienst kregen wij wederom de melding dat een man de poortjes ingetrapt zou hebben en met zijn fiets over het perron fietste." Ze troffen dezelfde man fietsend aan op het perron. Omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoerbewijs binnen de poortjes konden zij hem daarvoor bekeuren. Bij controle van de persoonsgegevens van de verdachte bleek dat hij gesignaleerd stond en nog zeven dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De verdachte is door ons overgedragen aan de collega's van Politie Amersfoort.