• politie

Overval op buschauffeur Trompetstraat in Opsporing Verzocht

AMERSFOORT Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht van de AVRO/TROS besteedt dinsdag 28 juni aandacht aan een gewelddadige overval op een buschauffeur bij de halte Trompetstraat.

Zaterdagavond 19 maart vertrok, iets na 21.30 uur, een 52-jarige buschauffeur van lijn 5 vanaf station Vathorst. Bij de halte Trompetstraat aan de Albert Schweitzersingel stopte hij omdat er een jongen bij de bushalte stond die zijn hand opstak.

Toen de chauffeur de deur opende, leek het alsof de jongen weg wilde lopen. De chauffeur sloot de deur, maar nog voordat die dicht was, sprongen twee andere jongens de bus in. Eén van hen bedreigde het slachtoffer met een slagersbijl en eiste geld. De chauffeur gaf hem de kassalade. De daders namen ook nog een portemonnee mee en vluchtten weg.

Op woensdag 20 april besteedde bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht aan deze zaak (video). Dat leverde wel tips op, maar leidde niet tot de oplossing van deze zaak. Dinsdag 28 juni laat Opsporing Verzocht een reconstructie zien van wat er die avond gebeurd is. Ook worden wederom beelden van de verdachten getoond.

Tips zijn welkom bi jde recherche in Amersfoort via 0800-6070, of meld Misdaad Anoniem via 0800-700 of meld het via M-online.