• Jeroen van der Veer

Overvallers Emiclaer stalen geld en scooter van Amersfoorter

AMERSFOORT De twee mannen die maandagmiddag een gewapende overval pleegden op het Karrespoor hebben een 50-jarige Amersfoorter van zijn geld en zijn scooter beroofd. De politie startte een klopjacht, maar nog steeds ontbreekt elk spoor van de daders.

De Amersfoorter reed rond 14.30 uur op het Karrespoor in de richting van winkelcentrum Emiclaer. Plotseling kwam er een zwarte scooter naast hem rijden met twee mannen erop. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en schreeuwden dat hij moest stoppen. Ze wilden geld en sloegen het slachtoffer op zijn hoofd. 

VLUCHTPOGING De twee mannen gingen er met een geldbedrag en de scooter van de man vandoor in de richting van het station. Tijdens hun vluchtpoging kwamen zij in botsing met een fietser. De fietser raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de overvallers raakte ook gewond. ,,Mogelijk heeft hij een verwonding aan zijn linkerwang", aldus de politie.  

Na de aanrijding met de fietser gingen de overvallers er te voet vandoor, maar ze werden maandag niet meer gevonden.

SIGNALEMENT De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De politie deelt het volgende signalement: De eerste verdachte heeft een licht getinte huidskleur, is vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een tenger postuur. Hij droeg een spijkerbroek, blauw met wit trainingsjack en had een grote zakdoek voor zijn mond.

De tweede verdachte heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur. Hij droeg een lange broek en lange mouwen, heeft kort haar en een vlassig snorretje.

GETUIGEN De recherche roept getuigen op zich te melden. Wie iets van de beroving of van de aanrijding gezien heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.