Pinpasdief kijkt code af en steelt 1250 euro van oudere vrouw

AMERSFOORT Een 72-jarige dame op station Amersfoort is de dupe geworden van een zakkenroller. Deze rolde haar portemonnee en pinde met de pas veel geld, nadat hij eerst haar code heeft afgekeken. De man is te zien op bewakingsbeeld, dat de politie woensdagavond toonde in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Het slachtoffer wilde donderdag 21 maart met haar zussen naar Amsterdam, maar ze moest nog wat saldo bijladen op haar OV-chipkaart. Ze pinde het bedrag en stopte haar pas en OV-chipkaart weer in haar portemonnee.

TREIN Daarna stapten de dames in de trein. Het was toen ongeveer 9.55 uur. Toen de vrouw wat uit haar tas wil pakken, zag ze tot haar schrik dat haar portemonnee weg was. Ze besefte dat dit net op het station moest zijn gebeurd en de dames stapten snel weer uit. 

INFORMATIEBALIE De vrouw ging naar de informatiebalie op het station, maar daar lag hij niet. Ze vermoedde dat hij is gestolen en besloot daarom haar bankpas te laten blokkeren. Dat was helaas te laat: er bleek nog geen vijf minuten eerder een bedrag van 1250 euro opgenomen te zijn. De vrouw besefte dat de dader haar pincode heeft afgekeken toen zij haar OV-chipkaart oplaadde en vervolgens haar portemonnee uit haar tas heeft gehaald.

Mensen die de zakkenroller herkennen of andere tips hebben, kunnen bellen met tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.