• Sint Martinus Hoogland

Plattegrond voor Sint Martinuskerk in Hoogland

HOOGLAND De leden van geloofsgemeenschap Sint Martinus in Amersfoort hebben zaterdag de Martinusdag gevierd. Daarbij werd een bewegwijzeringsbord onthuld. Op de plattegrond staat informatie over de kerk, de begraafplaats en de kapel op het terrein.

Op de Martinusdag worden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor onze geloofsgemeenschap. Locatieraad voorzitter Han van Schagen nam daarbij de microfoon om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Tijdens zijn speech werd ook vrijwilligster Corry van Middelaar in de bloemen gezet, omdat zij al lange tijd betrokken is bij de cateringgroep. Zij ontving van hem een bos bloemen.

PLATTEGROND Na de speech was er een bijzonder moment toen Ans Kruisselbrink een paar woorden sprak naar kunstenares Ruth Jütte. Zij had aan de locatieraad aangegeven dat zij een plattegrond miste op het terrein van de Sint Martinuskerk. Dit idee werd in de week gelegd en de Vrienden van Martinus hebben dit idee samen uitgewerkt met grafisch vormgever Patrick Gortz van patscreaties. Dit idee is nu werkelijkheid geworden. In een van de bloembakken is nu een plattegrond geplaatst, zodat de bezoeker kan zien waar alles staat en is op het terrein van de geloofsgemeenschap Sint Martinus.

De dag werd afgesloten met het eerste midzomerfestival. Inwoners van Amersfoort en parochianen van Sint Martinus kwamen daar kijken en luisteren. Er was onder meer een optreden van de 90-jarige muziekvereniging Sint Caecilia.

Bron video: Geloofsgemeenschap Sint Martinus Hoogland