• Mensen in een scootmobiel kunnen aan de oever van de Eem genieten van het uitzicht.

Plek voor scootmobielers aan de Eem

HOOGLAND Onder grote belangstelling werd zondagmiddag 11 september de scootmobielenplek bij de Malebrug officieel in gebruik genomen. Initiators Gerard Hilhorst en Diederik Mulder onthulden trots en onder luid applaus het bord dat deze mooie plek markeert. ,,Na ruim zeven jaar lobbyen bij de gemeente Amersfoort en het waterschap Vallei en Veluwe hebben we het voor elkaar. Mensen kunnen hier aan de oever van de Eem genieten van de natuur en het uitzicht rondom de brug die de Keistad en Soest verbindt. Bovendien is hier bij de Malesluis altijd reuring wandelaars, fietsers en boten passeren of rusten even uit. Een mooi moment voor jong en oud om elkaar te ontmoeten en dat is ook zeker de bedoeling. Scootmobielen hebben hier een grote draaicirkel en op het FSC-houten element ontworpen door landschapsarchitect Michael van Gessel, kan men heerlijk met elkaar in gesprek komen. Bijzonder is dat dit de eerste plek in heel Noordoost Utrecht is."

Carole Kuis

Bij een feestje hoort natuurlijk ook muziek en een zomerse verfrissing en ook daaraan was deze middag gedacht. Jonge muzikanten van muziekvereniging Sint Caecillia die samen het ensemble Infrastructuur vormen, zorgden voor de muzikale omlijsting. Tevens werden alle bezoekers getrakteerd op een heerlijk ijsje. Dit alles was mogelijk gemaakt vanuit het buurtbudget, door het Wijkbeheerteam Hoogland beschikbaar gesteld. Voorzitter Johan Middelaar richtte zich ook tot de belangstellenden. ,,We zijn blij met de toegevoegde waarde die deze bijzondere plek nu al heeft. Het is prachtig recreëren hier in Coelhorst en daar moet iedereen optimaal van kunnen genieten."

Janine van den Dool voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Hoogland - Nieuwland sloot zich hier geheel bij aan. ,,Ik vind dit een fantastisch idee want het is perfect toegankelijk voor iedereen. Via het fietspad kun je er heel makkelijk komen en het feit dat er zoveel mensen langskomen maakt dat je heel makkelijk met elkaar in gesprek komt. De rijke flora en fauna in dit gebied is in ieder seizoen een lust voor het oog. Ook privé ben ik hier vaak te vinden. Wij zijn er als organisatie ook erg blij mee."

Veel scootmobielgebruikers kunnen zich hier helemaal in vinden. Zo ook mevrouw Peters uit Soest. ,,Ik kwam hier altijd al langs met mijn man, helaas is hij ziek geworden. Heerlijk even door de polder rijden en genieten van de natuur. Het was altijd te druk met al die wielrenners en fietsers om gewoon even te stoppen en rond te kijken. Hier kan dat prima en ook leuk om een praatje te maken met andere mensen." De Hooglandse Janneke van Harten, bestuurslid van de Hooglandse Maatjes, sluit zich hier geheel bij aan. Al heb ik wel een klein puntje van kritiek, ik mis een rugleuning bij het bankje. Maar verder fijn dat dit rustpunt er nu is."