• De heren rijden alle kilometers met eigen auto's. ,,Dan kunnen we direct naar de klant toe."

    Plezierkoeriers

Plezierkoeriers reden al 7,2 miljoen kilometer

AMERSFOORT Geef de Plezierkoeriers een pakketje en zij zorgen ervoor dat deze in razend tempo met een grote glimlach wordt bezorgd. Zes gepensioneerde mannen rijden door Nederland, België en Duitsland en inmiddels bestaat het bedrijfje al 25 jaar. Met trots rijdt men rond en onderscheid het zich van de rest. ,,Wij zijn goedkoop en hebben nog wel tijd voor interactie."

Jeroen van der Veer

 

Wat voor pakketje het ook is, geen object is te gek voor de mannen. Voor 41 cent per kilometer wordt het zo snel als mogelijk op locatie gebracht en het liefst zit men alleen maar in de auto. Piet Kruijthof, die al veertien jaar werkzaam is voor de Plezierkoeriers: ,,Wij zijn allemaal met pensioen en wat moet je anders? Dit is toch heerlijk. Je helpt anderen, je komt nog eens ergens en je komt onder de mensen."

 

KWALITEIT De Plezierkoeriers zijn een groep 65-plussers die vrij over hun tijd kunnen beschikken en al sinds 1992 bestaan als koeriersdienst. In de loop van de jaren is dat voor een brede en zeer gevarieerde groep bedrijven en die zitten niet alleen in hun woonplaats Amersfoort. Van gebak tot computers, van drukwerk tot vertrouwelijke documenten; niets is te gek. ,,Ik heb wel eens een kippenpak in Leiden opgehaald en naar een feestje gebracht", lacht Kruijthof. ,,Werd er gevraagd of ik hem ook aan kon doen. Ach, waarom ook niet hè?"

Volgens Telefoonboek.nl behoort hun organisatie bij de vijf klantvriendelijkste bedrijven van het afgelopen jaar en daar is het maar wat trots op. ,,Per persoon rijden wij zo'n vijfhonderd tot zeshonderd kilometer per week en doen dit altijd met een lach", aldus Bert Bochove. ,,Als wij eenmaal ons pakketje afleveren, maken we graag een praatje. De mensen vinden dat leuk en ik denk dat wij ons daarmee onderscheiden. Daarnaast leveren wij ook kwaliteit. Je hoeft maar te bellen en één van ons zessen gaat rijden."

 

KILOMETERS Een vetpot is het voor de heren niet. Zo'n twee euro en vijftig cent verdient men per uur. ,,Maar daar klagen wij niet over", aldus Bochove. ,,Een hobby kost normaal gesproken geld en wij houden er iets aan over. Dat is toch ideaal. Wij rijden trouwens in onze eigen auto's, zodat er direct gehandeld kan worden als er een telefoontje komt van de klant."

Het klantenbestand is gigantisch. Van grote merken tot kleine particulieren. ,,Alles wat van A naar Z moet, nemen wij aan. Niets is ons te gek", aldus Kruijthof, die opeens een lijst erbij haalt. ,,Kijk, zoveel kilometers rijden wij per jaar. Het hoogste aantal is 499.000 kilometer met z'n allen en het gemiddelde ligt rond de 200.000."

 

PLEZIER Elk ritje is weer een feest voor de mannen en ze willen dit dan ook nog jaren blijven doen. ,,Er is altijd werk en mensen weten ons gelukkig te vinden", aldus Bochove. ,,Wij zijn namelijk nog van de oude stempel en dat houdt in dat we werken omdat we het leuk vinden. Want tja, waarom zou je anders in je vrije tijd in 25 jaar met z'n alleen 7,2 miljoen kilometer rijden?"

Meer informatie kan men krijgen door te bellen met het centrale nummer: 06 53 907 997.