• Daan Bleuel
  • Daan Bleuel

Podcast 'Stadhuisplein' over de Amersfoortse politiek

AMERSFOORT ,,Ik zou weleens in het hoofd van Dilian Hos willen kijken.'' Dat verzuchtte verslaggever Dennis van Ommeren van RTV Utrecht tijdens de opname van de eerste podcast 'Stadhuisplein'. De discussie in het nieuwe journalistenpanel ging uiteraard over de omstreden Rondweg. ,,Het moet voor GroenLinks inderdaad een vreselijk dilemma zijn geweest'', vond John Spijkerman namens De Stadsbron over de steun van de groenen voor de aanleg van de Rondweg. ,,Ik kan me voorstellen dat de kiezer denkt; mij is iets anders voorgespiegeld.'' ,,Maar GroenLinks heeft er in de onderhandelingen op het gebied van duurzaamheid wel héél veel voor teruggekregen'', wist Dennis van Ommeren. ,,En in college-onderhandelingen moet iedereen water bij de wijn doen'', meende Jeroen de Valk (politiek verslaggever van De Stad Amersfoort).

Nieuwsblad De Stad Amersfoort, regionale omroep RTV Utrecht en het platform voor onderzoeksjournalistiek De Stadsbron lanceren een podcast waarin het reilen en zeilen van de Amersfoortse politiek wordt becommentarieerd. De rubriek gaat ‘Stadhuisplein’ heten en de podcast kan onder meer op DeStadAmersfoort.nl beluisterd worden.

MAANDELIJKSE BIJEENKOMST Het gaat in eerste instantie om een maandelijkse bijeenkomst in Het Eemhuis (de espressobar) waarin een aantal journalisten met elkaar in gesprek gaan over actuele zaken op de politieke agenda. De gesprekken staan onder leiding van Kees Hoogendijk (RTV Utrecht). Andere deelnemers zijn Jeroen de Valk (Stad Amersfoort), John Spijkerman en Eric van der Velden (De Stadsbron) en Dennis van Ommeren (RTV Utrecht).

In de eerste gespreksronde stonden de ontwikkelingen rond de westelijke rondweg en de woningbouw centraal op de agenda. Het leverde interessante gesprekken op.