• Introdans danst THE BATTLE.'Missa Brevis'choreografie: José Limónpremiére 27 september 2019, Stadstheater Arnhem.foto: Hans Gerritsen

    HANS GERRITSEN

Introdans The Battle in Flint

FLINT Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Introdans stelde daarom als eerbetoon een prachtig programma samen rond de thema's: strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan.

'The Battle' opent met een 'battle' bedacht door Amerikaan Robert Battle. Het stuk heet de Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen. De mannen voeren een oerdansritueel uit met een sterk hedendaagse 'urban' ondertoon. De vrouwen zijn te zien in de creatie van de Spaanse chorograaf Cayetano Soto waar de vraag 'Wat doet een ingrijpende intense ervaring met je 'centraal staat. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen. Introdans voegde ook in hun programma de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui's Qutb toe, met in de hoofdrol de Russische sterballerina Natalia Osipova.

Introdans The Battle is op dinsdag 22 oktober te zien in Flint. Kaarten bestellen kan via www.flint.nl of telefonisch via de kassa op telefoonnummer 033-4229229.