• Sanne Peper

La Pretenza: met gevoel voor ironie prangende levensvragen onder de loep

DE LIEVE VROUW Jan Hulst en Kasper Tarenskeen staan bekend om hun unieke aanpak van grote thema's: een verfrissende mash-up van het epische en het alledaagse, melodrama en ironie, filmische beelden en droogkomisch spel. La Pretenza is zaterdag 12 oktober te zien in de Lieve Vrouw om 20.30 uur.

Ditmaal gaat het schrijvers- en regisseursduo de klassieker Il Gattopardo te lijf, een Italiaans epos over Don Fabrizio (gespeeld door Kees Hulst) die moet toezien hoe het rebellenleger van generaal Garibaldi korte metten maakt met alles waar de Italiaanse adel voor staat. Veel zal er niet overblijven van de roman (Tomasi di Lampedusa, 1958), noch van de film (Visconti, 1963). Hulst en Tarenskeen grijpen het verhaal aan om het over belangrijke dingen te hebben: oorlog, liefde, decadentie, tranen, Italiaanse fashion en gedachten over volk versus elite.

Met een feilloos gevoel voor ironie worden de prangende en minder prangende levensvragen van hun generatie onder de loep genomen, dit tegen de achtergrond van het wereldnieuws.

Kijk voor kaarten en meer informatie op www.lievevrouw.nl of bel naar 033-4226555.