• De Lieve Vrouw

Oorlog en Vrede: 'schitterende voorstelling met twee uitzonderlijke talenten'

DE LIEVE VROUW Serie Nieuwe Oogst bevatte nog niet eerder zoveel verrassingen als dit seizoen, maar het wachten wordt beloond: De Lieve Vrouw sleept met deze persoonlijke, explosieve en megalomane bewerking van Tolstojs 'Oorlog en Vrede' een schitterende voorstelling in de wacht met twee uitzonderlijke talenten. Een schitterende performance door Florian Myjer en Kim Karssen.

De personages van Tolstoj leven groots en meeslepend. In ijskoude Russische winters wordt familiekapitaal vergokt, veel te jong en veel te gruwelijk gestorven, harten keer op keer gebroken, alles tegen de achtergrond van Napoleons veldtocht tegen Rusland.

De tegenstelling met Nederland anno nu kan niet groter zijn: wij leven relatief veilig, verlangend en bang. De spruitjesmentaliteit zit ons diep in het bloed. Met Tolstojs 'Magnum Opus' dompelen we ons onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven? Een schitterende 'geen gewone' romanbewerking van Tolstojs magnum opus, gemaakt door twee uitzonderlijke talenten.

Te zien in De Lieve Vrouw op vrijdag 25 oktober, 20.30 uur.

Kijk voor kaarten en meer informatie op www.lievevrouw.nl of bel naar 033-4226555.