• Jeroen van der Veer
  • Jeroen van der Veer
  • Jeroen van der Veer

Politie houdt klopjacht op gewapende berovers bij Emiclaer

AMERSFOORT De politie is maandagmiddag een grote zoektocht gestart naar de twee verdachten van een gewapende beroving op het Karrespoor. De mannen gingen er na de beroving, die vlak bij winkelcentrum Emiclaer plaatsvond, op een scooter vandoor. Tijdens hun vluchtpoging reden ze een fietsster aan op de Albert Schweitzersingel, waarna ze te voet op de vlucht sloegen. De twee zijn nog altijd niet gevonden, maar de politie vond wel bruikbare sporen.

Jeroen van der Veer

Meerdere gebieden rondom Emiclaer werden afgezet met lint; op de Laan naar Emiclaer en op de Albert Schweitzersingel. Op de Albert Schweitzersingel lag een scooter (foto1) op zijn kant op de weg.

AANRIJDING Een paar honderd meter verderop in dezelfde straat lagen de scooter en de fiets op de grond (foto 3), als gevolg van de aanrijding tijdens de vluchtpoging. Hier vond de politie ook bloed en lag er een Nike-schoen. Deze is vermoedelijk van een van de verdachten. De fietsster die door de mannen werd aangereden, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. 

HELIKOPTER Meerdere eenheden van de politie waren maandagmiddag ter plaatse in de wijk en zochten naar de daders. Ook de politiehelikopter vloog enige tijd boven het gebied, waarbij hij vooral zocht boven Zielhorst en station Schothorst. In de Vlinderbuurt is geld teruggevonden en mede daarom zochten agenten met politiehonden naar nog meer sporen.

SIGNALEMENT Naar aanleiding van de beroving ging er maandagmiddag om 15.08 uur een Burgernetmelding uit. In dat bericht riep de politie op uit te kijken naar twee Marokkaanse mannen. Volgens het signalement heeft één van de verdachten een hoofdwond en droeg hij bij de beroving een bivakmuts en een zwart/blauw/wit trainingsjack. Tips kunnen nog altijd worden doorgegeven via 112.