• Politie/Opsporing Verzocht
  • Politie/Opsporing Verzocht
  • Politie/Opsporing Verzocht
  • Politie/Opsporing Verzocht
  • Politie/Opsporing Verzocht
  • Politie/Opsporing Verzocht

Politie onderzoekt beroving vrouw (82) in Amersfoort (video)

AMERSFOORT De politie onderzoekt de beroving van een vrouw (82) aan de Graaf Willemlaan in Amersfoort. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

De vrouw gaat op 10 september 2016 aan het eind van de ochtend een visje halen bij de visboer. Als ze weer terugkomt bij haar appartement spreken twee vreemde mannen haar aan die haar later in de lift beroven van haar portemonnee.

VISWINKEL De 82-jarige vrouw weet niet dat wanneer ze de viswinkel binnenloopt ze gevolgd wordt door twee mannen die haar in de gaten houden. Een donkerblauwe Audi stationcar met buitenlands kenteken parkeert voor de winkel. De bestuurder, een man met een wit shirt, stapt uit en loopt de winkel binnen. Hij heeft alleen maar oog voor de vrouw en hij stelt zich zo op dat hij precies kan zien dat de vrouw haar portemonnee in haar tas stopt. Als zij de winkel verlaat gaat hij er ook snel vandoor.

De vrouw wandelt terug naar haar appartement aan de Graaf Willemstraat in Amersfoort. Daar komen ineens de twee onbekende mannen bij haar in de hal van de flat staan en spreken haar aan. Ze vragen haar iets te ondertekenen, maar dat wil ze niet en ze vraagt de mannen weg te gaan. Als de vrouw vervolgens de lift instapt, blijkt dat de twee helemaal niet zijn vertrokken, maar haar achterna zijn gelopen. De vrouw stapt per ongeluk op verkeerde verdieping uit en denkt dat ze de mannen kwijt is.

Als ze later de lift weer instapt, duiken de twee mannen weer achter haar op in de lift en beginnen weer over dat ze een papier moet ondertekenen. Als het papier onder haar neus wordt gehouden, pakt de andere man haar portemonnee.

PINBEELDEN Er wordt door een nog onbekende vrouw meerdere keren gepind met de pas van het slachtoffer, onder andere in Utrecht en Rotterdam. Op die beelden is ook één van de twee mannen die het slachtoffer achtervolgde in Amersfoort te zien.

De twee mannen zijn gefilmd als ze op weg zijn naar een casino in Rotterdam, waar ze geld van het slachtoffer opnemen. De voorste man is wat slanker, beiden dragen een opvallende tas over hun schouder, de achterste loopt nogal breeduit.

Bron video: Opsporing Verzocht (YouTube)