• Jeroen van der Veer

Politie pakt in één weekend meerdere woninginbrekers op

AMERSFOORT De politie in Amersfoort is de laatste weken extra scherp op woninginbrekers en dit heeft resultaat opgeleverd. Er wordt de afgelopen tijd steeds vaker ingebroken en afgelopen weekend heeft de politie vier woninginbrekers kunnen aanhouden. 

Jeroen van der Veer

Op zaterdag 8 juni werden twee inbrekers in Hooglanderveen gepakt na een korte achtervolging (zie hier) en op zondag 9 juni had de politie opnieuw beet. Nadat zij omstreeks 06.30 uur een melding van een heterdaad inbraak kregen op het Figaropad, ging de politie met veel eenheden die kant op. 

Aanrijdende agenten zagen drie jongens lopen die uit de richting van de woning kwamen. Een van de jongens kon direct worden aangehouden en een andere werd na een zoektocht in een achtertuin aan de Weberstraat gevonden. De derde verdachte wist te ontkomen.

WAAKZAAM Ondanks deze twee aanhoudingen wil de politie benadrukken dat inwoners van Amersfoort scherp moeten blijven. Zo zijn er de afgelopen week tien woninginbraken opgenomen. ,,Het valt op dat er steeds meer ruiten worden ingegooid bij het plegen van de inbraken en dat deze inbraken met name in de nacht gepleegd worden."