• Politie Amersfoort (Facebook)

Politie ,,sprakeloos en ontroerd" van troosttaart

AMERSFOORT Een Amersfoortse vrouw was zo beduusd van het geweld tegen de politie afgelopen weekend, dat ze pardoes een taart bakte voor het korps.

Een groep van 250 tot 300 personen bekogelde in de nacht van zaterdag op zondag de politie met stenen na een aanhouding op de Oliemolenhoft. Een inwoner had de berichtgeving in de media gezien en besloot het politiekorps een hart onder de riem te steken. Ze bakte een appeltaart en gaf die maandagmiddag af aan het politiebureau. Bij de 'troosttaart' zat een boodschap van de vrouw: ze besefte dat de taart nooit genoeg was voor iedereen, maar wilde een gebaar maken omdat ze het niet normaal vond wat de agenten was overkomen.

,,Ietwat sprakeloos en ontroerd door dit geweldige gebaar hebben wij de taart in ontvangst genomen", schrijft de politie in een bericht op Facebook. ,,De collega's hebben er inmiddels heerlijk van genoten." De taart mag dan op zijn, het politiebericht leverde al snel meer dan zeshonderd likes op.

Er is een onderzoek gestart naar de stenengooiers en de politie zoekt nog altijd getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via M-online.