• Opsporing Verzocht

Politie toont beelden beschietingen Amersfoort

AMERSFOORT Televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft deze week aandacht besteed aan de beschietingen van twee horecagelegenheden in Amersfoort, eerder dit jaar. Voor de veiligheid van de omwonenden moesten de restaurants sindsdien tijdelijk dicht. Komende week openen de eetgelegenheden weer de deuren, maar de politie is nog steeds op zoek naar de daders.

Het eerste incident gebeurde op donderdagochtend 3 januari bij restaurant 't Poortje aan de Kamp. Rond 05.30 uur beschoot een man met een automatisch wapen het pand. Er was op dat moment binnen een schoonmaker aan het werk die geraakt had kunnen worden. Een paar dagen laten werd de cafetaria gesloten op last van burgemeester Lucas Bolsius.

SMULPOORT Een week na de eerste beschieting, en een dag na de sluiting van 't Poortje door Bolsius, gebeurde bij Eethuis Smulpoort, zo'n 80 meter verderop, precies hetzelfde. Donderdagochtend 10 januari verscheen er rond 05.45 uur een man op een rode scooter, vermoedelijk een Gilera Runner zonder kenteken. Ook deze man beschoot het pand, al lijkt het vuurwapen even te weigeren.

Deze keer is de schutter iets duidelijker te zien. Hij heeft vermoedelijk een normaal postuur en was in het donker gekleed. Op zijn donkere broek zit een wit logo op zijn linker bovenbeen.

SCOOTER Dankzij een alerte buurtbewoner is de scooter teruggevonden op de Sint Annastraat, een zijstraat van de Kamp.

Na uitgebreid onderzoek is het de politie nog niet duidelijk waarom juist deze twee horecagelegenheden beschoten zijn. Het onderzoek is daarom nog in volle gang en de politie verzoekt mensen die meer informatie over deze zaak hebben of weten wie de schutters zijn om contact op met de rechercheurs.

Bron: Opsporing Verzocht