• still

Politie toont beelden van gewapende overval bij Domino's Pizza

AMERSFOORT Bij de Domino's Pizza aan het Prinses Julianaplein vond maandagavond 5 november een gewapende overval plaats. De medewerkers sloten de zaak om 22.00 uur en gingen aan de slag om de boel op te ruimen. Op bewakingsbeelden is te zien dat, toen er even niemand in de buurt van de balie was, de overvaller binnenkwam. Hij spring over de balie en rende door de keuken, waar op dat moment ook niemand was. Hij ging regelrecht naar het kantoor van de manager, stormde het kantoor in, pakte haar van achteren vast en bedreigde haar met een mes. Hij eiste geld. Ze vertelde hem dat dat niet kon. De kluis zat op slot en heeft een tijdslot met een zeer lange vertraging.

Terwijl de overvaller de vrouw bleef bedreigen met zijn mes, kwam een medewerker langs het kantoor, zag wat er gebeurde en rende de keuken in. De overvaller had dit door en rende hem achterna. Hij dwong ook deze medewerker onder bedreiging van dat mes om met hem mee te lopen naar het kantoor. Ook een andere medewerker die kwam aanlopen moest in het kantoor gaan zitten. De overvaller was vastbesloten niet zonder buit te vertrekken. Toen gaf de manager hem wat contant geld uit één van de kassalades en stopte dat in zijn grijze Eastpak rugtas. Ook moest één van de medewerkers zijn Dr. Dre koptelefoon afgeven. Daarmee leek de overvaller genoegen te nemen. Hij rende de keuken door, sprong weer over de balie en rende de zaak uit. Hij rende rechtsaf over het Prinses Julianaplein, de Arnhemseweg op richting de Bisschopsweg.

SIGNALEMENT De dader heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 16 tot 20 jaar oud, heeft een smal postuur en is zo'n 1,65 meter lang. Hij droeg zwarte kleding, een zwarte Nike joggingbroek, zwarte sjaal voor zijn neus en mond, zwarte pilotenbril, met gouden accenten, zwarte schoenen van het merk Nike Air Max en een grijze Eastpak rugzak. Volgens de slachtoffers kwam hij nerveus over; hij stond te trillen op zijn benen.
Tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie