Politie toont beelden van make-updieven in Amersfoort

AMERSFOORT Twee dieven op rooftocht bezochten op 23 januari de vestigingen van drogisterijketen Etos aan de Cruquius en het Emiclaerhof en gingen daar zonder te betalen met tassen vol cosmetica vandoor. Het programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde aandacht aan de zaak, omdat de verdachten nog niet gevonden zijn. 

De twee verdachten sloegen in Amersfoort op 23 januari toe en hadden al een drukke dag achter de rug. Voor ze in Amersfoort aankwamen, waren ze al bij twee vestigingen van het Kruidvat in de Achterhoek geweest. Na hun bezoek aan Amersfoort reisde het duo door naar Maassluis, waar ze ook een lading make-up onbetaald meenamen bij de Etos.

TASSEN De mannen maakten gebruik van geprepareerde tassen, waardoor de detectiepoortjes niet afgingen. Het duo nam in Amersfoort voor ruim 3.000 euro aan make-up mee de winkels uit.  

VERDACHTEN De mannen zijn in beide Etos-vestigingen met z'n tweeën op de beelden van de beveiliginsgscamera te zien. De eerste verdachte is een man met Aziatisch uiterlijk, kort zwart haar, een normaal postuur. Hij droeg een donkerblauwe jas met zwarte kraag en had een beige broek aan. Verder droeg hij zwarte schoenen en had hij twee plastic tassen bij zich. 

De tweede verdachte is ook een man met Aziatisch uiterlijk, kort zwart haar en een normaal postuur. De man loopt mank omdat zijn linker been duidelijk korter is dan zijn rechter been. De verdachte droeg een zwart lederen jack met daaronder een polo met roodbruine kraag en hij had een donkere broek aan. Verder droeg de man zwarte sportschoenen met opvallende fel oranje en witte accenten. 

TIPS Informatie over de zaak en de verdachten kan worden doorgegeven via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. 

Bron video: RTV Utrecht/Bureau Hengeveld.